«

»

Liderke u lokalnoj zajednici

liderke

Projekat “Žene u akciji” kroz program stručnog osposobljavanja osposobio je dvanaest žena žrtava nasilja za zanimanje instruktor joge

Konferencija “ Liderke u lokalnoj zajednici” koju sprovodi Joga savez Srbije u saradnji sa Mrežom žena protiv nasilja, a uz podršku ambasade Kraljevine Norveške kao završni svečani događaj projekta “Žene u akciji” održana je u Privrednoj komori Srbije.

Konferencija je imala cilj da predstavi aktivan doprinos strategiji smanjenja siromaštva u Republici Srbiji i predstavi primer dobre prakse ekonomskog osnaživanja marginalizovane populacije, u ovom slučaju žena žrtava nasilja. U okviru jednogodišnjeg projekta sproveden je program osposobljavanja dvanaest žena za zanimanje instruktor joge, treći nivo stručne osposbljenosti, koristeći raspoložive resurse Joga saveza u Beogradu.

Projekat je aktivno doprineo ličnom i profesionalnom razvoju učesnica i njihovoj liderskoj ulozi u lokalnoj zajednici i ekonomskom osamostaljivanjum kroz pokretanje samostalne delatnossti u vidu joga klubova. Dvanaest žena koje su prošle program stručnog osposobljavanja stekle su uslov za sprovođenje ženskog preduzetništva i ostvarivanje ekonomske održivosti. Projekat „ Žene u akciji“ promovisao je snagu i potencijal žena žrtava nasilja za prvazilaženje problema i za stvaranje pozitivne promene u u njihovim životima.

Učesnicima konferencije obratili su se Njegova ekselencija ambasador Kraljevine Norveške Nils Ragnar Kamsvag, Zorica Arsenić Jovanović iz ministarstva omladine i sporta, Vera Milićević, sekretar Joga saveza Srbije i sekretar Zajednice preduzetnika Privredne komore Srbije Svetozar Babić.

Na kraju konferencije polaznicama su svečano uručeni sertifikati Međunarodne joga akademije o stečenom sportskom zvanju instruktorka joge.

https://www.youtube.com/watch?v=yZNtdeA7Wh0

Privredna komora Srbije