«

»

PREDSTAVLJANJE NOVOG BROJA NAUČNOG ČASOPISA SMISAO

smisao

 

U četvrtak, 28. oktobra, na 60. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga u Sali „Vasko Popa“, održana je promocija međunarodnog naučnog časopisa o jogi „Smisao“.

Promociju su organizovali u saradnji sa Centrom za promociju nauke, Joga savez Srbije i Međunarodno društvo za naučna istraživanja u oblasti joge.

Prisutnima se prvo obratio prof. dr Predrag Nikić, glavni urednik časopisa, koji je istakao značaj ovog časopisa na domaćem ali pre svega na međunarodnom planu.

Istakavši da je Srbija daleko ispred većine evropskih zemalja u proučavanju joge kao naučne discipline, što ovaj časopis i pokazuje.

Potom se prisutnima obratila psihološkinja Tatjana Gutić, koja je svojim istraživanjem na temu „O konceptu joga inteligencije“, na zanimljiv način spojila psihologiju i jogu, predstavivši koncept „joga inteligencije“, kojim se prof. dr Nikić bavi od 2010. godine.

Dr Marko Teodorski je predstavljanjem svog članka „O jogi u delima Rudolfa Štajnera“ najavio novi broj časopisa „Smisao“ koji izlazi u decembru 2015. godine.
Aleksandar Nikolić